Canarische Eilanden, Spanje

Over de Canarische eilanden

De Canarische eilanden bevinden zich voor de Afrikaanse kust, ten westen van Marokko. De eilandengroep bestaat uit 13 eilanden waaronder enkele belangrijke toeristentrekkers : Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en La Gomera. Onder deze eilanden is er een grote verscheidenheid in de landschappen. Je kunt er zowel woestijnen, vulkanische gebieden en bergketens als subtropische wouden terugvinden. Zo is La Palma een paradijs voor wandelaars, terwijl Tenerife een drukker bezocht eiland is.

De Canarische Eilanden hebben een warm klimaat met een gemiddelde temperatuur van 18° in de winter en 28° in de zomer. Hoewel de economie van de eilanden voornamelijk op het toerisme steunt, kent deze streek alsnog een rijke agricultuur van druiven-, bananen- en suikerrietteelt. Doordat deze regio deel uitmaakt van het Spaanse grondgebied, kan je hier gelukkig terecht met de euro.

Vakantiewoningen Canarische eilanden te huur

Een vakantiewoning huren in de Canarische eilanden? Ontdek welke vakantiewoningen Canarische eilanden te huur zijn op Spanje-Vakantiewoningen.be.

Foto: János Balázs, https://flic.kr/p/wPhifC


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?