Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje

Het eiland Fuerteventura

Fuerteventura is het tweede grootste Canarische Eiland en ligt het dichtst bij de Afrikaanse Kust. Het eiland is nog droger dan Lanzarote en is als gevolg woestijnachtig. Je vind hier het grootste aantal witte stranden bij elkaar op een eiland. De kust is hier heel gevarieerd. Er zijn enerzijds stranden waar je kan surfen en anderzijds zijn er ook stranden waar peuters en kleuters veilig in het water kunnen spelen. De zon schijnt op dit eiland langer in vergelijking met de andere eilanden. Toch ligt de gemiddelde temperatuur hier lager dan op de andere eilanden. De oorzaak hiervoor is de koude wind die veel over het eiland waait.

Stranden Fuerteventura

Morro jable ligt in het zuiden van het eiland en is maar liefst 21 kilometer lang! Het is vooral geschikt voor watersporten, maar sommige secties zijn ook gezinsvriendelijk. Zo is het playa de Matorral een fijn zandstrand waar een zachte helling leidt naar de ondiepe zee. Er is een lange promenade langs het strand mogelijk die van Morro Jable tot Costa Calma gaat. Hierdoor is deze kuststrook ook geliefd bij wandelaars.

Playa de Sotavento ligt tussen Morro Jable en Costa Calma, ten zuiden van het eiland. Het strand is heel geliefd bij surfers en andere watersporters door de hoge windsnelheden. Net omwille van deze reden is dit geen strand om gezellig te zonnen. De koude wind verhindert dat je van de zon kan genieten. Bovendien is het gevaarlijk zwemmen tussen alle surfers.

Costa Calma en Caleta de Fustes liggen respectievelijk in het zuidoosten en in het oosten van het eiland. De stranden zijn ongeveer een kilometer lang en zijn geliefd bij families met kinderen omdat hier bijna geen golven zijn.

Corralejo is een strand in het noorden van het eiland. Het strand maak deel uit van een natuurgebied en heeft heel fijn zand. Het is kindvriendelijk, maar er is wel veel wind.

El Cotillo ligt in het noordwesten van het eiland. Het strand is aantrekkelijk omdat het quasi onontdekt is door toeristen. Het strand bestaat uit een aantal baaien die met elkaar verbonden zijn door lavagesteente. Het water is ondiep en je kan hier gerust zwemmen.

Casa de los corneles

In La Oliva, een dorp in het noorden van het eiland, ligt de ‘Casa de los corneles’. Het bouwwerk dateert uit de 18e eeuw en werd onlangs gerestaureerd. Bij een eerste aanblik doet het gebouw meer denken aan een fort dan aan een echt huis. De oorzaak hiervoor is de militaire functie die het in het verleden vervulde. Vandaag is het een van de grootste Canarische bouwwerken die nog bestaat. Er wordt vaak moderne kunst tentoongesteld, maar ook het gebouw zelf is bijzonder. Waar je zeker op moet letten binnen zijn de patio, het houtsnijwerk, de balkons, de plafonds en de terrassen.

Isla de los Lobos

Vanuit Corralejo kan je een leuke daguitstap maken naar de Isla de los lobos met de boot. Het eiland is slechts 4,4 km2 groot en maakt volledig deel uit van een beschermd natuurpark. Het eiland is namelijk de thuishaven van enkele vogels en planten die nergens anders voorkomen. Je kan hier genieten van de rust en van de omgeving. Op het eiland zijn vele inhammen en zandstranden waar je kan zwemmen en ontspannen. Er zijn enkele wandelpaden voorzien die je dient te volgen. Het is namelijk verboden om van de paden af te wijken. Vanaf het eiland heb je een prachtig zicht op Fuerteventura.

Betancuria

Betancuria werd in 1405 gesticht door een Normandiër, Jean de Béthencourt. Tot 1834 was dit de hoofdstad van het eiland. Vandaag is het volgens kenners het mooiste stadje van Fuerteventura . In de stad zijn een aantal bezienswaardigheden: je kan hier een kerk, ruïnes van een klooster en drie kleine musea bezoeken. In het Museo de Arte Sacro worden religieuze voorwerpen tentoongesteld, in de Museo Arqueologico worden antieke gebruiksvoorwerpen en een collectie uit de tijd van de Guanchen tentoongesteld en in het Museo Artesano kan je ambachtslieden aan het werk zien en lokale producten proeven.

Vakantiewoningen Fuerteventura

Een vakantiewoning huren in Fuerteventura? Ontdek welke vakantiewoningen Fuerteventura te huur zijn op Spanje-Vakantiewoningen.be.

Foto: Andy Mitchell, https://flic.kr/p/938Rrj


Accommodaties in Fuerteventura

Vakantiewoningen Fuerteventura

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?