Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje

Het eiland Lanzarote

Lanzarote is een heel bijzonder eiland. Het wordt soms de ‘zwarte parel’ van de eilanden genoemd. Er groeien hier bijna geen bomen en er is een voortdurend watertekort. In het binnenland ligt het beschermde nationale park Timanfaya dat bestaat uit een woest vulkaanlandschap.

Je hebt hier de keuze uit witte, gele en zwarte stranden. De bescherming van het milieu en de natuur heeft zijn resultaat: de gebouwen zijn hier nergens hoger dan de palmbomen en het toerisme heeft nog geen schreeuwerige stempel op het eiland gedrukt.

Timanfaya Nationaal Park

In dit park heerst een maanlandschap dat tot stand kwam in de 18e eeuw. Toen kwamen een 100-tal vulkanen aan de oppervlakte en verwoestten zij dit deel van het eiland. In het geheel verspreiden ze zich over 50 km2. Interessant om weren is dat er in de uitgestrekte lava- en asvelden opnames gemaakt werden voor de film The Lord of The Rings. Een bezoek aan dit park is een must voor iedereen die naar Lanzarote reist.

Het park is niet vrij te bezoeken: je moet ofwel 48 uur vooraf reserveren op deze webpagina ofwel moet je een toegangsticket betalen. In beide opties is een rondleiding inbegrepen. Er wordt onder andere aangetoond hoe heet de aarde is slechts enkele meters onder het oppervlak. Het gaat om temperaturen van 400 tot 600° C. Je kan dit park ook bezoeken met een kamelenrit.

Fundacion Cesar Manrique

Dit bijzondere huis ligt net buiten het dorp van Tahiche, in het oosten van het eiland. Cesar Manrique was een kunstenaar die leefde in de 20e eeuw. Hij leefde een tijdje in Amerika en keerde terug naar zijn geboorteland Lanzarote op het moment dat het toerisme op het eiland begon. Hij bouwde dit huis, Toro de Tahiche, met een boodschap: hij wou dat het eiland beschermd zou worden van negatieve invloeden door het toerisme. De kern van de boodschap is dat bouwwerken in harmonie moeten zijn met het eiland. Het huis zelf is voor een deel onder de grond gebouwd in natuurlijke materialen die te vinden zijn in de omgeving.

Vandaag is dit een museum waar vele kunstvoorwerpen tentoongesteld worden. In de collectie zitten werken van Pablo Picasso, Jesús Soto en Joan Miró.

El Golfo

El Golfo is een gezellig vissersdorpje ten zuidwesten van het eiland. Ten zuiden van het dorp ligt een bijzondere krater die open is aan de kant van de zee. De krater werd gevormd door vulkaanuitbarstingen in 1730. In het midden ligt een gifgroen meertje dat ontstaan is door overstroming. De kleur van het water is uitzonderlijk groen door de algen in het water en contrasteert sterk met het zwarte strand en de blauwe zee. De rotswanden rond het meertje zijn heel grillig gelaagd en hebben vele verschillende kleuren. Het kleurenspel die hier heerst is prachtig om te zien bij ondergaande zon.

Duiken op Lanzarote

Het is aan te raden om een te duiken op Lanzarote. In het water zijn koralen, grotten, tunnels, wrakken en vele vissoorten te bewonderen. Aan de kust van toeristische gebieden wordt dit door vele organisaties georganiseerd. Je kan hier ook basisrondleidingen en opleidingen volgen.

Vakantiewoning Lanzarote

Een vakantiewoning huren in Lanzarote? Ontdek welke vakantiewoningen Lanzarote te huur zijn op Spanje-Vakantiewoningen.be.

Foto: wiseguy71, https://flic.kr/p/6nCLh2


Accommodaties in Lanzarote

Vakantiewoningen Lanzarote

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?