Costa Brava, Catalonië, Spanje

Bezienswaardigheden in Costa Brava

De Costa Brava ligt in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee. De azuurblauwe zee, de rotsachtige kust en het aangename mediterrane klimaat lokken jaarlijks heel wat bezoekers. Maar de Costa Brava heeft veel meer troeven. Denk maar aan het historische Gerona, het bruisende nachtleven van Lloret de Mar en het museum van Salvador Dalí in Figueres.

Een greep uit de vele bezienswaardigheden van de Costa Brava:

Gerona

De meeste toeristen laten Gerona links liggen voor grote broer Barcelona. Nochtans herbergt deze Catalaanse stad heel wat moois zoals de 10de eeuwse Sant Feliu basiliek, de oude joodse wijk El Call Jueu, de kleurrijke huisjes langs de Onyar rivier en de Arabische badhuizen.

Figueres

Wist je dat het Spaanse koningshuis zo op Salvador Dalí gesteld was dat hij door koning Juan Carlos in de adelstand verheven werd? Een groot deel van zijn surrealistische kunstwerken kan je bewonderen in het Dalí museum in Figueres, de geboortestad van Dalí. Zijn gebalsemde lichaam ligt in een crypte van het museum. Breng in Figueres ook zeker een bezoek aan het Castell de Sant Ferran, het grootste fort van Europa.

Nationaal park van Montseny

Natuurliefhebbers en wandelaars mogen het nationaal park van Montseny niet missen. Het natuurpark bevindt zich ten noorden van Barcelona en maakt deel uit van de Prepyreneeën. De Pedraforca is een geliefde bergtop bij bergbeklimmers. Het park biedt ook een grote variëteit aan fauna. Met een beetje geluk tref je er gemzen, slechtvalken of vleermuizen.

Boottocht langs rotskust

De Costa Brava gaat prat op een ruige kustlijn. In de vele baaien vind je ook grotten waar je soms met een boot in kan varen. Het is dus een absolute aanrader om een boottocht te maken langs de prachtige kust van de Costa Brava met haar uitgestrekte stranden.

Vakantiewoningen Costa Brava te huur

Een vakantiewoning huren in Costa Brava. Ontdek welke vakantiewoningen in Costa Brava te huur zijn op Spanje-Vakantiewoningen.be.

Sta je al te trappelen van ongeduld? Ontdek dan snel onze brede waaier aan vakantiewoningen aan de Costa Brava. Een vakantiewoning op het platteland, een luxe-vakantiewoning aan zee of liever een modern vakantiewoning in een levendige badplaats? Wat je ook kiest, wij hebben de geschikte accommodatie voor jou!

Wacht dus niet langer en boek nu je ideale vakantiewoning aan de mooie Costa Brava!


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?