Mallorca, Balearen, Spanje

Majorca of Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 858.000 mensen. Mallorca is tevens een bestuurlijke eenheid binnen de Balearen met een eigen volksvertegenwoordiging, de Eilandraad (Consell Insular). De hoofdstad is Palma de Mallorca, dat tevens de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín. De naam Majorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland de gezegende tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten.

Mallorca is een zeer populaire toeristenbestemming.  De bekendste en meest bezochte badplaatsen liggen in het zuiden. Het middelpunt van de reeks badplaatsen is het strand Playa de Mallorca, dat grenst aan de stad Palma de Mallorca. Palma Nova, en Santa Ponça liggen ten westen van de hoofdstad, El Arenal, Playa de Palma en Ca'n Pastilla liggen ten oosten van de hoofdstad. In het noorden ligt Alcúdia, ook een geliefde vakantiebestemming vooral voor ouders met jonge kinderen. Het eiland wordt niet alleen in de zomer veelvuldig bezocht maar is ook geliefd bij mensen die graag overwinteren.

Het eiland is bereikbaar via de Luchthaven Palma de Mallorca of per veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia.

Hoogtepunten van Majorca zijn Cap Formentor, Valldemossa (o.a. het Kartuizerklooster) en Sóller, en natuurlijk de druipsteengrotten, de grootste van deze grotten vindt men bij Porto Christo, de grotten van Ham en Drach.


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?